Reklam

468x60 Reklam Alanı !
Son Dakika
Şuan Yok
27 Kasım 2015 Cuma

Minecraft 1.9 Güncellemesi

12:15
Minecraft 1.9 yenilikleri kısmında çok az şey olması ve minecrafta pek çok şey geldiği için bu konuyu açma ihtiyacı duydum burada tüm yenilikleri ayrıntılı olarak anlatıcam.

İlk olarak menü güncellemelerine bakalım oyundan "Super Secret Settings" kaldırıldı bence çok gereksiz bir şeydi gitmesi iyi oldu.
[​IMG] 
Video Settings'e Attack Indicator diye bir şey eklendi bunu ilerde belirtecem.
[​IMG]
Artık yeni dünya açınca yanında sürümü yazacak ve oyundan bir resim gösterecek.Eğer uygun değilse gri bir dünya resmi olacak.
[​IMG]

Oyun içi gelen yenilikler ise baya bir fazla ve ben beğendim.

Oyuna ilk olarak kalkanlar eklendi ve kalkanlara istediğiniz gibi şekil verebiliyosunuz. Kalkan geldiği içindede kılıçla bloklanma gitti artık kalkan bulmanız gerekiyor.
[​IMG]
Oyunda eklenin bir güzel şeyde bu yenilik artık kılıçlarla şöle hızlı vurmanız bir işinize yaramayacak artık taktiksel olacak oyun.Yani kalkanla bir kaç dakika bekleyip öle kılıçla vuracanız yoksa kılıç ister demir ister elmas olsun yumrukla aynı hasarı verecek.Silahların bekleme sürelerine göre vurmamız gerekiyor artık yoksa ölen siz olursunuz.Attack İndicators ayarıda bunun için şu bekleme süresinin yerini gösteriyor.
[​IMG]
Bu ise bir şikayetten geldi yeni savaş sisteminde 5 kişi zombi üstünüze geliyorsa napacaksınız.Onun içinde bekleyip vurduğunda kılıç alan etkili hasar veriyor bunu pvp için ikili takımları yenmek için kullanabilirsiniz.Verdiği hasarda iki rakip içinde aynı.
[​IMG]
Bu ise küçük bir özellik itemların saldırı hızı üstlerinde yazıyor.Saldırı hızına göre sıralarsak en hızlısı hoe baya bir hızlı eski kılıçla hızlı vurduğunuz gibi vuruyonuz ama hasarı 1 yani kullanılırmı tartışılır kürek ise saldırı hızında 2. olan elmas kürek 5,5 atak veriyor ve 1 saldırı hızı var yani kılıç kullansanız kat kat daha iyi, kılıç ise 3. sırada ondada birazcık bekletiyor ama saldırınız baya bir iyi balta ise sonuncu sırada ama çok daha iyi özelliklere sahip örneğin kılıç 7 vururken balta 10 vuruyor ve balta ile kalkanı açık bir rakibe vurarsanız o rakib kalkanını bir süre kullanamıyor. 
[​IMG]
Villager zombilerin yeni görünüşü her villagera göre zombi var artık.
[​IMG]
İskelet saldırmadığı zaman ellerini indiriyorlar saldırdığı zaman ise kaldırıyolar zombilerde öle.Yani artık sizi zombi veya iskelet takip ediyomu diye rahatça bakabilirsiniz.
[​IMG]
Lingering Potionlar splash potionlar gibi yere atarsınız ama onlar bir süre boyunca kalır attığınız yere gidenler o iksirin etkisini kazanır.[​IMG] 
Artık iksir etkisi oyunda görebileceksiniz.
[​IMG] 
Oyunda her mobun kafası düşerken ejderhanın niye düşmesinki.Onuda eklemişler ve bir şansla ejderhanın kafasını düşürüp evinize asabileceksiniz.
[​IMG]
Ejderhanın kafasını alabilyioruz demiştik birde takabiliyoruz ve hareket ettiğimizde ağzı oynuyor ama astığınızdada bu şekilde ağzını oynatabilrisiniz bunun için yanına redstone vermeniz gerekecek.
[​IMG]
Oyuna yeni oklar eklendi iksirlerin etkileri oklarda ama sadece 1 tane okun özelliğini gösterecem çünkü onu hiç görmediniz.Adı spectral arrow bu ok sayesinde attığınız adamı veya mobu duvarların içinden görebilirsiniz ve böle parlar.
[​IMG]

Şimdi ise geldik komut bloklarına komut blokları baya bir değişti ister görünüşü olsun ister içi.2 tanede komut bloğu geldi bu bloklar repeating command block ve Chain Command block bunlar teker teker anlatacam şimdi görünüşlerine bakalım.
[​IMG]

Komut blockların içleri aynı olsa bile işlevleri farklıdır ama ilk olarak içlerine bakacaz.
[​IMG]
İlk olarak Impulse,Chain,Repeating'e bakalım onlar hangi komut bloğu olacağını gösteriyor Impulse normal oluyor diğerleri ise belli.Unconditional ise en çok chainde işe yarayacak Unconditional ne olursa olsun redstone sinyali geliyorsa çalışacak anlamına geliyor.Conditional ise eğer onun önündeki komut bloğu başarılı bir şekilde çalışırsa oda çalışacak ama çalışamazsa oda çalışmayacak.Needs Redstone ise zaten belli redstone alıncamı çalışacak redstone almayıncamı redstone almayınca derseniz her zaman çalışacak ama Needs Redstone yaparsanız redstone gerekecek.

Gelelim Chain komut bloğuna.Komut bloklarda pek çok şey değişti dediğim gibi artık üstlerinde ok işaretleri var onlara göre komut bloğu devresi kuracağız.Normal komut bloğunun okunu chaine doğru getirip chain ile normal komut bloğunu bağlayabiliriz.Bunun sayesinde normal komut bloğu redstone alınca chain komut bloklarıda çalışacak eğer sıralı halde koyarsanız sıralı şekilde çıkacak sayılar.
[​IMG]

Repeating command block'a geldik bu komut bloğu bir şey yazınca her zaman tekrar ediyor redstone cloack'lar çok lag yapınca bu komut bloğunu yapmışlar.Normal komut bloğu gibide chain lerle uyuyor.Sadece 1 repeating command block koyup yanına chain koyarsanız chainlerdeki komutlarda sınırsız tekrarlanır.
[​IMG]

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster